10. února 2014

Inferno

Dan Brown
Inferno

‘Seek and ye shall find.’

With these words echoing in his head, eminent Harvard symbologist Robert Langdon awakes in a hospital bed with no recollection of where he is or how he got there. Nor can he explain the origin of the macabre object that is found hidden in his belongings.
A threat to his life will propel him and a young doctor, Sienna Brooks, into a breakneck chase across the city of Florence. Only Langdon’s knowledge of hidden passageways and ancient secrets that lie behind its historic facade can save them from the clutches of their unknown pursuers.
With only a few lines from Dante’s dark and epic masterpiece, The Inferno, to guide them, they must decipher a sequence of codes buried deep within some of the most celebrated artefacts of the Renaissance – sculptures, paintings, buildings – to find the answers to a puzzle which may, or may not, help them save the world from a terrifying threat…

Set against an extraordinary landscape inspired by one of history’s most ominous literary classics, Inferno is Dan Brown’s most compelling and thought-provoking novel yet, a breathless race-against time thriller that will grab you from page one and not let you go until you close the book.

Přeložte text a vložte svůj překlad do komentáře k tomuto blogu.

Překladatelské tipy:
1. Nikomu nevěř, ani sobě. Vše ověřuj a vyhledávej.
2. Mysli česky, ne anglicky. Čti kvalitní české knihy.
3. Bezchybná gramatika je základ, nikoli nadstavba.
4. Automatické překladače přidělávají práci.
5. Odpočívej. Mozek často najde řešení sám, třeba ve spánku.
6. Vrať se ke svému textu s odstupem několika dní a edituj ho bez velké opory originálu.
Problematické oblasti při překladu z angličtiny do češtiny:
- determinanty
- slovosled
- přechodníky
- idiomy 
- reálie





29 komentářů:

  1. Ladislava Procházková

    Dan Brown
    Inferno

    „Hledejte a naleznete.“

    S těmito slovy znějícími v hlavě se přední harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku a nemá žádnou představou o tom, kde je nebo jak se sem dostal. Nemůže ani vysvětlit původ podivného předmětu, který našel ukrytý ve svých osobních věcech.
    Ohrožení vlastního života ho společně s mladou doktorkou Siennou Brooks dostane do honičky skrz Florencii. Jen Langdonovy znalosti tajných průchodů a starověkých tajemství, která se nacházejí za historickou fasádou města, je mohou zachránit ze spárů neznámých pronásledovatelů.
    Pouze s několika řádky Danteho temného a výpravného mistrovského díla Inferna, kterým se řídí, musí rozluštit řadu kódů ukrytých hluboko mezi nejproslulejšími renesančními artefakty – sochami, obrazy, budovami – aby našli odpovědi na hádanku, která jim může nebo nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou…
    Inferno Dana Browna je jeho nejvíce podmanivý a vyzývavý román, zasazený do neobyčejného prostředí, které bylo inspirováno jednou z historicky nejhrozivějších literárních klasik. Napínavý příběh o dech beroucím závodu s časem vás uchvátí hned od první stránky a nenechá vás jít, dokud knihu nezavřete.

    OdpovědětVymazat
  2. "Hledej a nalezneš."
    S těmito slovy, která mu znějí v hlavě, se významný harharvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku, aniž by tušil, kde je nebo jak se tam dostal. Nemůže si ani vysvětlit původ hrůzného předmětu, který se našel zastrčený v jeho osobních věcech. Ohrožení vlastního života ho požene společně s mladou doktorku, Siennu Brooksovou, do závratné honičky napříč Florencií.
    Pouze Langdonova znalost tajných chodeb a starověkých tajemství, která se skrývají za historickou fasádou, je mohou zachránit ze spárů jejich doposud neznámých pronásledovatelů.
    Jen s pomocí pár řádků Dantova temného a impozantního mistrovského díla, Inferno, které je má vést, musejí rozluštit sled šifer skrytých hluboko v některých z nejslavnějších renesančních artefaktů, jako jsou sochy, malby a budovy, aby našli odpověď na hádanku, která jim může, ale také nemusí, pomoci zachránit svět před strašlivou zkázou...
    Zasazeno do výjimečného prostředí, inspirováno jednou z historicky nejhrozivějších literárních klasik, patří Inferno od Dana Browna doposud k nejpodmanivějším a nejzáhadnějším novelám jeho tvorby. Toto napínavé dílo o dech beroucím závodu s časem Vás naprosto pohltí od začátku první stránky až ke konci.

    OdpovědětVymazat
  3. Dan Brown
    Inferno

    „Hledej a nalezneš.“
    S těmito slovy, která se mu ozývají v hlavě, se přední harvardský symbolista Rober Langdon probouzí v nemocnici a neví, kde je nebo jak se tam dostal. Ani neumí vysvětlit původ děsivého předmětu, který nachází v svých věcech.
    Jeho život bude v ohrožení a spolu s mladou doktorkou Sienou Brooksová budou pronásledování po celé Florencii. Pouze Langdonovi znalosti skrytých symbolů a pradávných tajemství, které jsou ukryty za historickou fasádou města, je můžou zachránit ze spárů neznámého pronásledovatele.
    Pouze s několika málo řádky z Danteho temného a epického mistrovského dílo, Inferno, musí rozluštit několik kódů, které jsou hluboko skryty v některých nejznámějších artefaktech Renesance- sochy, malby, budovy- musí najít odpovědi ke skládance, která může nebo také nemusí jim pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou.
    Zasazené do výjimečného prostředí, které je inspirované jednou z historicky nejhrozivější literární předlohou, je Inferno zatím nejvíce přesvědčivý a provokativní román od Dana Browna, dech beroucí závod s časem, který vás uchvátí od první stránky a nedovolí vám přestat, dokud nezavřete knihu.

    OdpovědětVymazat
  4. Denisa Pekárová12. února 2014 v 6:20

    Dan Brown
    Peklo

    „Hledej a nalezneš“

    S těmito slovy, znějících mu v hlavě, se probudil harvardský symbolog Robert Langdon na nemocničním lůžku, bez představy, kde je nebo jak se sem dostal. Nedokázal vysvětlit, co za strašný předmět byl nalezen v jeho věcech.
    Hrozba vlastního života ho popohání společně mladou doktorkou, Siennou Brooksovou, k neuvěřitelnému pronásledování přes celou Florencii. Pouze Langdonovo znalosti skrytých chodeb a starověkých tajemství, které se nacházejí pod historickou fasádou města, je mohou zachránit ze spárů neznámých pronásledovatelů.

    Pouze s několika slovy z Danteho temného a impozantního díla, Peklo, musí rozluštit sled kódů, které jsou hluboko pohřbeny v nejznámějších artefaktech renesance – soch, obrazů, budov – najít odpovědi a rozpoznat, které jim mohou a které jim nemohou pomoct zachránit svět před hrozícím útokem.

    Zasazené do výjimečné doby, inspirováno jedním historicky nejhrozivějším dílem, Peklem Dana Browna. Napínavý thriller s dech beroucím závodem o čas, který vás zaujme už od první stránky a nenechá vás odejít, dokud knihu nedočtete.

    OdpovědětVymazat
  5. „Hledejte a naleznete.“
    S těmito slovy znějícími v hlavě se přední symbolog Harvardu Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku, aniž by měl ponětí o tom, kde je nebo jak se tam dostal. Nedokáže vysvětlit ani původ toho děsivého předmětu, který byl nalezen v jeho věcech. Ohrožení vlastního života ho spolu s mladou doktorku Siennou Brooks požene do závratné honby napříč Florencií. Jedině Langdonova znalost skrytých chodeb a starověkých tajemství, která se ukrývají za historickou fasádou města, je mohou zachránit ze spárů neznámých pronásledovatelů. Jen s pomocí několika řádků Danteho temného a impozantního mistrovského díla Inferno, které je na cestě provází, musí rozluštit sérii kódů skrytých v hloubi nejslavnějších renesančních artefaktů, v sochách, obrazech i budovách – aby našli odpovědi na hádanku, která jim může, ale také nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou.
    Inferno je dosud nejvíce podmanivý a provokativní román Dana Browna, zasazený do neobyčejné scenérie inspirované jednou z historicky nejzlověstnějších literárních klasik. Tento thriller o dech beroucím závodu s časem vás pohltí od první stránky a nepustí, dokud knihu nezavřete.

    OdpovědětVymazat
  6. "Hledej a nalezneš"
    S těmito slovy znějícími mu v hlavě se přední harvardský symbolog Robert Langdon vzbudí v nemocniční posteli, aniž by tušil kde je a jak se tam dostal, natož aby mohl vysvětlit odkud se vzal hrůzostrašný předmět schovaný v jeho věcech. Ohrožení života žene jeho a mladou doktorku, Siennu Brooksovou, do krkolomného závodu po Florencii. Pouze Langdonovy vědomosti o skrytých průchodech a starodávných tajemstvích, která se skrývají za historickou fasádou města je mohou zachránit před drápy jejich neznámých pronásledovatelů.
    Jen s několika řádky Danteho temného mistrovského díla Peklo, které je vede, musejí dešifrovat řadu kódů pohřbených uvnitř některých z nejproslulejších artefaktů renesance – soch, maleb, staveb – aby našli otázky na hádanku, která jim může, ale nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou…
    Položeno do neobyčejného prostředí a inspirováno jedním z nejzlověstnějších literárních klasiků historie, Je Inferno Dana Browna zatím nejpůsobivější a nejpodnětnější román, bezdechý závod s časem, který vás chytne u první strany a nepustí, dokud nezavřete knihu.

    OdpovědětVymazat
  7. „Hledej a nalezneš“
    S těmito slovy znějícími v hlavě, se nemaje potuchy kde je a jak se sem dostal, probouzí proslulý harvardský symbolog Robert Langdon, na nemocničním lůžku. Stejně tak si nedokáže vysvětlit původ hrůzného předmětu uschovaného mezi svými věcmi. Ohrožení života žene Langdona a mladou vědkyni, Sieunnu Brooksovou, do zběsilé honičky florentskými uličkami. Ze spárů neznámých pronásledovatelů je může zachránit pouze Langdonova znalost florentských chodeb a starověkých tajemství, nacházejících se za historickými fasádami.
    Pouze s pár řádkami Danteho temného a výpravného veledíla Inferno, jakožto průvodce, musí Langdon a Sienna postupně dešifrovat sérii kódů hluboce uschovaných mezi slavnými renesančními památkami – sochami, malbami, stavbami – aby nalezli odpovědi, které jim snad pomohou zachránit svět před děsivou hrozbou.
    Zakomponováno do neobyčejného prostředí, inspirovaného jedním z nezlověstnějších klasických děl historie, je Inferno nejpoutavější a nejpodnětnější román zatím. Napínavý závod s časem Vás pohltí na první straně a nepustí, dokud knihu nezavřete.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  9. Dan Brown
    Inferno
    „Kdo hledá, najde.“
    S těmito slovy v hlavě se významný symbolog z Harvardu Robert Langdon probudí v nemocniční posteli, netuší kde je a jak se sem dostal. A už vůbec nedokáže vysvětlit původ děsivého předmětu, který byl nalezen v jeho věcech. Strach o život Langdona a lékařku Siennu Brooks ho zběsile žene napříč Florencí. Jen jeho znalosti skrytých průchodů a dávných tajemství ležících za historickou fasádou města je mohou ochránit před spáry neznámých pronásledovatelů. Vedeni Dantovým temným a epickým Infernem, musí pátrat v nejslavnějších památkách renesance – sochách, malbách a budovách a najít odpovědi na hádanky, které by jim mohly pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou.
    Zasazeno do neobyčejného prostředí a inspirováno jedním historicky nejhrozivějším literárním dílem. Inferno je Brownův nejpřesvědčivější a nejprovokativnější román, dechberoucí závod s časem, který vás pohltí už na první straně, a nepustí, dokud knihu nedočtete.

    OdpovědětVymazat
  10. Tereza Budková

    Dan Brown
    Inferno

    „Kdo hledá, najde“
    S těmito slovy znějící v hlavě se významný harvardský symbolog Robert Langon probouzí na nemocničním lůžku, aniž by věděl, kde se nachází a jak se tam dostal. Stejně tak nedokáže vysvětlit původ děsivého předmětu, který je nalezen v jeho věcech. Ohrožení života ho požene společně s mladou doktorkou, Siennou Brooks, do zběsilé honičky napříč Florencií. Jedině Langdonova znalost skrytých chodeb a dávných tajemství, které jsou skryta za historickou fasádou města, je může zachránit ze spárů jejich neznámých pronásledovatelů.
    Aby nalezli odpověď na hádanku, která může, ale nemusí zachránit svět před děsivou zkázou, musí společně rozluštit sérii kódů, jež jsou hluboce pohřbeny spolu s některými z nejvíce oceňovaných artefaktů renesance – soch, obrazů, budov, a to s pomocí pouhých pár řádků Danteho temného a impozantního mistrovského díla, Inferno.
    Inferno je dosud nejpodmanivější a nejpřesvědčivější román Dana Browna, zasazený do neobyčejného prostředí inspirované jednou z historicky nejzlověstnějších literárních klasik. Tento thriller o dech beroucím závodu s časem Vás pohltí od první stránky a nepustí, dokud knihu nedočtete.

    OdpovědětVymazat
  11. Barbora Vogelová

    ,,Hledejte a naleznete''

    S těmito slovy znějícími v hlavě se přední harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku, aniž by tušil, kde je nebo jak se tam dostal. A už vůbec nedokáže vysvětlit původ podivného předmětu, který našel schovaný ve svých věcech.Ohrožení vlastního života pohání jeho a mladou doktorku Siennu Brooks ve sběsilém honu napříč Florencií. Ze spárů neznámých pronásledovatelů je může zachránit pouze Langdonova znalost skrytých průchodů a starověkých tajemství, která jsou skrytá za historickou fasádou města.
    Vedeni pouze Danteho temným a epickým mistrovským dílem- Inferno, musejí rozluštit řadu kódů pohřbených hluboko v některém z nejslavnějších renesančních artefaktů- v sochách, malbách, budovách, aby našli odpověď na hádanku, která jim může nebo nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou.
    Inferno je nejpodmanivější a nejprovokativnější román Dana Browna, který je zasazaný do neobyčejného prostředí a je inspirováno jedním historicky nejzlověstnějším literárním dílem.Tento dech beroucí thriller o závodu s časem vás pohltí už od první stránky a nenechá vás odejít, dokud knihu nezavřete.

    OdpovědětVymazat
  12. Carola Ahneová

    Dan Brown
    Inferno


    Hledejte a naleznete

    S těmi slovy znějícími v hlavě, se vynikající harvardský symbolista Robert Langdon probudí na nemocničním lůžku bez ponětí, jak se tam dostal a kdo je. Ani původ děsivého objektu, který byl nalezen v jeho osobních věcech, si nedokáže vysvětlit. Strach o život ho a mladou doktorku Sienna Brooks pohání do závratné honby skrz Florencii. Pouze znalost Langdona o skrytých průchodech a starých tajemstvích, co leží za historickou fasádou města, je může zachránit před spáry jejich neznámých pronásledovatelů.

    Za pomocí pouhých pár řádků Dantova epického a temného mistrovského díla, „The Inferno“, které je povedou, musí dešifrovat několik kodů hluboko skrytých v některých z nejproslulejších renesančních artefaktů – sochy, obrazy, budovy – aby našli odpovědi na hádanku, které jim mohou či nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou …

    I přesto že příběh není zasazen do neobvyklé krajiny je inspirován jedním z historicky nejosudovějších literárních klasik, Inferno od Dana Browna je pro zatím nejpůsobivější a nejprovokativnější novelou. Thriller o dechberoucím závodě s časem, který vás vtáhne do děje již od první strany a nenechá vás klidným dokud knihu nedočtete.

    OdpovědětVymazat
  13. Veronika Vöröšová

    Dan Brown
    Inferno

    „Kdo hledá, najde“

    S těmi slovy, která se mu zněla v hlavě, se vynikající harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku, aniž by měl ponětí o tom, kde je, nebo jak se tam dostal. Ani nedokáže vysvětlit původ hrůzného předmětu, který našel schovaný ve svých osobních věcech.

    Ohrožení na životě ho pohání společně s mladou doktorkou Siennou Brooksovou do obrovské honičky napříč Florencií. Pouze Langdonsova znalost starých průchodů a prastarých tajemství, které se nacházely za historickou fasádou, je mohla zachránit před spáry jejich neznámých pronásledovatelů.

    Pouze s pár řádky Danteho temného a impozantního veledíla Inferno, které je vede, musí dešifrovat řadu kódů, které jsou hluboko pohřbeny za nejslavnějšími renesančními artefakty - sochami, malbami a stavbami – aby našli odpovědi na záhadu, která může, ale i nemusí zachránit svět před děsivou hrozbou.

    Zasazeno do neobvyklého prostředí, které je inspirováno jednou z historicky nejhrozivějších klasik, Inferno je nepřekonatelné a velice podmanivé dílo. Tento thriller o napjatém závodu s časem vás chytne hned od první strany a nepustí, dokud nedočtete celou knihu.

    OdpovědětVymazat
  14. Daniela Fryčová

    „Hledejte a naleznete.”

    S těmito slovy znějícími v hlavě se probouzí přední harvardský symbolog Rober Langdon na nemocničnÌm lůžku. Neví, kde je, ani jak se tam dostal. Už vůbec nedokáže vysvětlit, odkud pochází děsivý předmět nalezený v jeho osobních věcech.
    Obava o jeho život požene jeho i doktorku Siennu Brooks do závratné honičky napříč Florencií. Pouze Langdonova znalost tajných uliček a prastarých tajemství ukrytých za historickou fasádou domů je může zachránit před spáry jejich neznámých pronásledovatelů.
    Pomocí pouhých pár řádek z Dantova tajemného a velkolepého díla Peklo musí rozluštit několik zašifrovaných kódů hluboko pohřbených spolu s proslulými artefakty renesance - jako byly sochy, obrazy, budovy, k rozluštění hádanky, která jim může, ale také nemusí, pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou…

    Peklo Dana Browna, zasazené do neobvyklé krajiny, je doposud nejpřesvědčivější a nejprovokativnjší román inspirovaný jednou z historicky nejděsivějších literárních klasik. Dechberoucí závod o čas, který vás pohltí na první straně a nenechá vás spát, dokud knihu nedočtete do konce.

    OdpovědětVymazat
  15. Dan Brown
    Inferno

    „Hledejte a naleznete.“

    S těmito slovy znějícími v hlavě, se přední harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku, aniž by věděl, kde je nebo jak se tam dostal. Nedokáže vysvětlit ani původ toho hrůzného předmětu, který byl nalezen v jeho věcech. Strach o život ho společně s mladou doktorkou Siennou Brooks požene do krkolomné honičky napříč Florencií. Pouze Langdonova znalost skrytých chodeb a starověkých tajemství, která leží za historickou fasádou města, je může zachránit ze spárů jejich neznámých pronásledovatelů. Jen s několika řádky z Danteho temného mistrovského díla, Inferno, které je povedou, musí rozluštit sérii kódů ukrytých hluboko v nejproslulejších renesančních artefaktech – sochách, malbách, budovách – aby nalezli odpověď k záhadě, která jim může, ale ani nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou…

    Inferno, doposud nejpodmanivější a nejvíce provokativní román Dana Browna, jehož neobyčejné prostředí bylo inspirováno jednou z historicky nejhrozivějších literárních klasik, vás již od první stránky vtáhne do dech beroucího thrilleru o závodu s časem a nedovolí vám odejít, dokud knihu nezavřete.

    OdpovědětVymazat
  16. Jiří Sedláček

    „Kdo hledá, nalézá.“
    S těmito slovy, která se mu ozývají v hlavě, se známý symbolog Robert Langdon z Harvardu probouzí v nemocnici, aniž by tušil, kde se nachází a jak se tam dostal. Nedokáže ani vysvětlit původ onoho strašlivého objektu, který je ukryt v jeho osobních věcech.
    Strach o jeho vlastní život žene jeho a mladou doktorku Siennu Brooks do bláznivé honičky přes celou Florencii. Pouze Langdon ví o skrytých průchodech a starodávných tajemstvích, která jsou ukryta za historickou maskou, a která je ochrání před spáry jejich neznámých pronásledovatelů.
    Pomocí pouze pár řádků Danteho temného a impozantního díla Peklo, musí rozluštit důsledky kódů ukrytých v nejznámějších artefaktech renesance – sochy, malby, budovy – aby mohli sestavit odpovědi, které jim mohou, ale i nemusí, pomoci zachránit svět od děsivé hrozby.
    Namířeno proti klasickému obrazu krajiny a inspirováno jedním z nejosudovějších literárních klasiků, je Peklo od Daniela Browna, jedním z nejvíce přesvědčivých a provokativních novel. Je zároveň takovým thrillerem, který člověka vtáhne již na první stránce a nepustí, dokud nezavřete knihu.

    OdpovědětVymazat
  17. Lucie Pernekrová
    S těmi slovy znějícími v hlavě, se vynikající harvardský symbolista Robert Langdon probudí na nemocničním lůžku bez ponětí, kde je a jak se tam dostal. Neuměl si ani vysvětlit původ děsivé věci, kterou našel schovanou v osobních věcech.
    Strach o život ho poháněl i s mladou doktorkou, Siennou Brooks, do zběsilé hodičky napříč města Florencie. Jen Langdonova znalost skrytých průchodů a starověkých tajemství, které se nacházeli za historickými fasádami, je mohli zachránit ze spárů neznámých pronásledovatelů.
    Za pomocí pár řádků Danteho tajemného a impozantního veledíla Inferno, které je vedou, musí dešifrovat řádku kódů, hluboko pohřbených za nejslavnějšími a renesančními artefakty – sochami, malbami a stavbami - k tomu aby našli odpovědi na hádanku, která může, ale nemusí zachránit svět před děsivou hrozbou.
    Zasazené do výjimečného prostředí, které je inspirované jednou z historicky nejhrozivější literární předlohou, je Inferno zatím nejvíce přesvědčivý a provokativní román od Dana Browna, dech beroucí závod s časem, který vás zaujme od první stránky a nenechá vás přestat, dokud nezavřete knihu.

    OdpovědětVymazat
  18. Vít Strnad
    S těmito slovy, která se mu ozývají v hlavě, se harvardský symbolog Robert Langdon probudil v nemocniční posteli, bez tušení, kde se právě nachází, a jak se sem dostal. Ani nedokázal určit původ podivného předmětu, který našel ve svých osobních věcech.
    Ohrožení života mu vnese do cesty mladou doktorku Siennu Brooks, se kterou podnikne honičku skrze celou Florencii. Pouze Langdonovy znalosti skrytých průchodů a starověkých tajemství, které jsou schované v historické fasádě města, je mohou zachránit ze spárů neznámých pronásledovatelů.
    Pouze s několika řádky Danteho temného a výpravného veledíla, Inferna, které je provází, musí rozluštit řadu kódů, které jsou hluboce pohřbeny společně s nejvíce oslavovanými artefakty renesance – skulpturami, obrazy, budovami -, aby našel odpovědi na hádanku, která jim může, ale nemusí, zachránit svět od strašlivé hrozby.
    Zasazeno do mimořádného prostředí a inspirováno jedním z nejvýznamnějších historických literárních děl, se Inferno řadí mezi Brownova nejpůsobivější a nejpromyšlenější díla, která zatím napsal. Dech beroucí závod s časem, který vás vtáhne do děje, již od první strany, a nepustí vás, dokud knihu nedočtete.

    OdpovědětVymazat
  19. Alena Hájková

    "Hledejte a naleznete."
    S těmi slovy, která mu stále zní v hlavě, se přední harvardský symbolog Robert Langdon probudí v nemocniční posteli, aniž by tušil kde je nebo jak se tam dostal. Nedokáže vysvětlit ani původ podivného předmětu, který je nalezen v jeho věcech.
    Ohrožení života ho požene společně s mladou doktorkou Siennou Brooksovou do zběsilé honičky napříč Florencií. Jen Langdonovy vědomosti tajných chodeb a dávných záhad, které jsou schované za historickou fasádou, je mohou zachránit před spáry jejich neznámých pronásledovatelů.
    S pouhými pár řádky z Dantova temného mistrovského díla Pekla, které je mají vést, musí rozluštit řetězec kódů, které jsou pohřbeny v nejslavnějších výtvorech renesance - sochách, obrazech, budovách - aby našli odpovědi k hádance, které jim mohou, nebo nemusí pomoci ubránit svět před zlověstnou hrozbou...

    Ve výjimečném prostředí, inspirovaném jedním z historicky nejděsivějších děl klasické literatury, se stává Inferno Dana Browna jeho nejpodmanivějším románem, který nepustíte z hlavy, a od první stránky vás stáhne s sebou na dech beroucí závod s časem, odkud se nedostanete do zavření knihy.

    OdpovědětVymazat
  20. Eva Kšírová

    Dan Brown
    Inferno

    „Hledejte a naleznete.“

    S těmito slovy znějícími v hlavě se přední harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku bez jakýchkoliv vzpomínek na to, kde je a jak se tam dostal. Nedokáže si ani vysvětlit původ hrůzu nahánějícího předmětu, jenž byl nalezen ukrytý v jeho věcech.
    Ohrožení vlastního života ho společně s mladou doktorkou Siennou Brooksovou bude hnát krkolomnou honičkou přes celou Florencii. Ze spárů neznámých pronásledovatelů je může zachránit pouze Langdonova znalost tajných průchodů a prastarých tajemství, která leží za historickou fasádou města.
    Pouze s pomocí několika řádků Danteho temného a epického veledíla Peklo, jenž je budou vést, musí dešifrovat sérii kódů ukrytých hluboko v nejproslulejších artefaktech renesance – sochách, malbách, budovách – které jim pomohou najít odpovědi ke skládačce, jež jim může nebo nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou…

    Inferno od Dana Browna je nejpřesvědčivějším a nejprovokativnějším románem, který je zasazen v neobyčejném prostředí a inspirován historicky jedním z největších literárních klasik. Tento thriller o dech beroucím závodě s časem váš již od první stránky pohltí a nedovolí odejít, dokud knihu nedočtete.

    OdpovědětVymazat
  21. Dan Brown
    Inferno

    "Hledejte a naleznete"

    S těmito slovy, ozývajícími se v jeho hlavě, se významný harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocniční posteli, aniž by si uvědomoval, kde je nebo jak se tam dostal. Ani neumí popsat původ hrůzostrašného předmětu, který je nalezen skrytý v jeho osobních věcech.
    Ohrožení, týkající se jeho života, ho bude společně s mladou doktorkou Siennou Brooksovou pohánět vpřed, až do krkolomné honičky napříč městem Florencie. Jediná věc, která je může zachránit před spáry neznámých pronásledovatelů, je Langdonova znalost skrytých pěších cest a antických tajemství, které leží za historickými základy.
    Pouze pár řádků Dantova temného a epického veledíla, Inferno, kterým se řídí, musí rozluštit sekvenci kódů pohřbených hluboko společně s nejslavnějšími artefakty Renesance - sochami, obrazy, budovami - k nalezení odpovědi pro rozluštění toho, co by jim mohlo, nebo naopak nemuselo pomoci zachránit svět před hrozivou hrozbou.
    Příběhem zasaženým do výjimečné krajiny, inspirovaným jedním z historicky nejvýznamnějších literárních děl, je Inferno Brownovým nejpůsobivějším a nejpromyšlenějším románem, které zatím napsal. Thriller o dech beroucím závodě s časem vás uchvátí již od první stránky, a nepustí vás, dokud knihu nezavřete.

    OdpovědětVymazat
  22. Magdaléna Stránská

    ‘Hledejte a naleznete.’

    S těmito slovy neustále mu znějícími v hlavě se přední harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku. Nemá ponětí, kde je a jak se tam dostal. Stejně tak si nemohl vyložit původ podivného předmětu ukrytého mezi jeho věcmi. Hrozba smrti bude jeho a mladou doktorku Siennu Brooksovou pronásledovat v nebezpečné honičce skrz Florencii. Pouze Langdonovy znalosti skrytých uliček a prastarých tajemství, která se schovávají za historickou fasádou domů, je můžou ochránit před spáry neznámých pronásledovatelů.

    S pouhými pár řádky Danteho temného a velkolepého Pekla, které je jejich vodítkem, musí rozluštit sled kódů zakopaných hluboko spolu s proslulými renesančními artefakty - sochami, obrazy, stavbami - aby našli odpověď na hádanku, která jim může, či nemusí pomoci zachránit svět před děsivou hrozbou.

    Inferno - dosud nejpodmanivější a nejprovokativnější román Dana Browna - zasazené do neobyčejného prostředí je inspirované jednou z historicky nejděsivějších literárních klasik. Tento thriller o dechberoucím závodu s časem Vás pohltí od první stránky a nepustí, dokud knihu nedočtete.

    OdpovědětVymazat
  23. Anotace
    Ve svých knihách Dan Brown mistrovsky mísí historii, umění, šifry a symboly. Nejinak tomu je i v jeho nejnovějším thrilleru, který se okamžitě po svém vydání stal světovým bestsellerem a prodejně předčil i předchozí autorovy tituly. Harvardský symbolog Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob - Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se Langdon musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem; proplétá se přitom nejen labyrintem florentských, benátských či istanbulských uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem narážek a kódů. Jediná vodítka mu v jeho pátrání nabízí jenom Dantova temná epická báseň - a čas přitom neúprosně pádí. Až uplyne, má dojít ke katastrofě, která navždy změní celý svět…

    OdpovědětVymazat
  24. Šárka Maříková
    Dan Brown - Inferno
    „Hledejte a naleznete“
    S těmito slovy, znějícími v jeho hlavě, a bez jakéhokoli ponětí, jak se dostal tam, kde je, probouzí se přední harwardský symbolista Robert Langdon v nemocnici. Není schopen si ani vysvětlit původ záhadného předmětu, který byl nalezen v jeho osobních věcech.
    Poháněn ohrožením a mladou doktorkou Siennou Brooks pustí se bezhlavě přes město Florencie. Jediné, co je může zachránit ze spárů vlastních záměrů je Langdonova znalost skrytých chodeb a dávných tajemství, která jsou ukryta za fasádou fádnosti historika. S pomocí pouhých pár řádků z ďábelsky mistrovského Danteho díla Inferno musí rozluštit sérii kodů, hluboko pohřbených spolu s nejoslavovanějšími renesančními sochami, obrazy a budovami, aby našli rozluštění hádanky, která jim může, ale nemusí pomoci se záchranou světa od zničující hrozby.
    Zasazeno do neobyčejné krajiny a inspirováno jedním z klasiků je Brownovo dílo Inferno jedním z nejvíce ovlivňujících a provokačních novel, které vás strhnou a nepustí od první do poslední strany.

    OdpovědětVymazat
  25. Michaela Udatná (2. komentář, první z 11. 2. mi byl smazán)

    Dan Brown
    Inferno

    "Hledejte a naleznete"
    S těmito slovy znějícími v hlavě, se vyhlášený harvardský symbolog Robert Langdon probouzí na nemocničním lůžku, aniž by si uvědomoval, kde je, nebo jak se sem dostal. Nedokáže ani vysvětlit původ toho hrůzostrašného objektu, jenž je nalezen skryt v jeho osobních věcech.
    Ohrožení vlastního života ho a mladou lékařku, Siennu Brooks, požene až do závratného štvaní městem Florencie. Pouze Langdonova znalost skrytých pěších cest a starobylých tajemství, ležících na svých historických základech, je mohou zachránit ze spárů svých pronásledovatelů.
    Jen pár kroků od Dantovy temnoty a mistrovského veledíla, Inferno, aby jej spojilo, musí rozluštit sérii kódů hluboko skrytých v některých z nejslavnějších renesančních artefaktů - sochách, obrazech a budovách - aby našli odpovědi na hádanku, jež mohou či možná nemohou zachránit svět od děsivé hrozby.
    Zasazeno do výjimečného prostředí, inspirováno jednou z historicky nejhrozivějších literárních klasik, Inferno patří k Brownovým nejpodmanivějším a nejzáhadnějším románům. Jde o thriller o dechberoucím závodu s časem, jenž se vás zmocní od první stránky a nepustí vás, dokud nedočtete celou knihu až do konce.

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Dan Brown
    Inferno
    „Hledejte a naleznete.“
    S hlavou plnou těchto slov se přední harvardský symbolog Robert Langdon probouzí v nemocniční posteli, aniž by měl ponětí o tom, kde je nebo jak se tam dostal. Stejně tak není s to vysvětlit původ znepokojivého předmětu nalezeného v jeho věcech.
    Ohrožením vlastního života bude spolu s mladou doktorkou Siennou Brooks hnán krkolomným pronásledováním napříč Florencií. Pouze Langdonovy znalosti skrytých průchodů a starověkých tajemství ležících za historickou fasádou je mohou vymanit ze spárů neznámých pronásledovatelů.
    Aby nalezli odpovědi na hádanku, která jim může, ale také nemusí pomoci zachránit svět před strašlivou hrozbou, musí rozluštit sérii kódů, jež jsou hluboko pohřbeny spolu s některými z nejvíce oceňovaných artefaktů renesance – soch, obrazů, staveb, a to s pomocí pouhých pár řádků Danteho temného a mistrovského díla, Inferno.

    Zasazeno do neobvyklé krajiny inspirované jedním z nejzlověstnějších literárních kanonických děl je Brownovo Inferno zatím nejpodmanivějším a nejpřesvědčivějším románem. Dech beroucí thriller o závodu s časem vás vtáhne již od první stránky a nepustí vás dřív, než knihu zavřete.

    OdpovědětVymazat
  28. Dan Brown
    Inferno

    „Hledejte a naleznete.“
    S těmito slovy znějícími v hlavě se vyhlášený harwardský symbolog Robert Langdon probouzí v nemocniční posteli, bez jakéhokoli tušení, kde se nachází a jak se zde ocitl. Nedokáže si ani vysvětlit původ podivného předmětu, který se nachází v jeho osobních věcech.
    Hrozba, ohrožující život jeho i mladé doktorky Sienny Brooks, ho bude vést do divoké honby přes město Florencie. Jen Langdonova znalost skrytých průchodů a dávných tajemství, která leží za historickou fasádou, je může zachránit před spáry neznámých pronásledovatelů.
    Pouze pár řádků z Danteho temného a impozantního mistrovského díla Inferno je povede při rozluštění řady klíčů pohřbených hluboko uvnitř některých nejslavnějších artefaktů renesančního období, jako jsou sochy, malby a budovy, aby našli odpovědi k hádance, která jim může, ale nemusí pomoci při záchraně světa před hrůzostrašnou hrozbou…
    Zasazeno do neobyčejného prostředí inspirované jedním z historicky nejhrozivějších literárních děl, Inferno je zároveň zatím jedno z nejpůsobivějších novel, které uchvátí dech beroucím a napínavým závodem s časem, který se vás zmocní od první stránky a nenechá vás odejít, dokud nezavřete knihu.

    OdpovědětVymazat
  29. Šárka Maříková - oprava
    Dan Brown - Inferno
    „Hledejte a naleznete“
    S těmito slovy, znějícími ve své hlavě, aniž by se uvědomoval, jak se dostal tam, kde je, probouzí se přední harwardský symbolista Robert Langdon v nemocnici. Není schopen si ani vysvětlit původ záhadného předmětu, který byl nalezen v jeho osobních věcech.
    Poháněn ohrožením a mladou doktorkou Siennou Brooks pustí se bezhlavě skrz Florencii. Jediné, co je může zachránit ze spárů jejich protivníků, je Langdonova znalost skrytých chodeb a dávných tajemství, která jsou ukryta za fasádou fádních budov. S pomocí pouhých pár řádků z ďábelsky mistrovského Danteho díla Inferno musí rozluštit sérii kodú, hluboko pohřbených spolu s nejoslavovanějšími renesančními sochami, obrazy a budovami, aby našli rozluštění hádanky, která jim může, ale nemusí pomoci se zachránit svět před zničující hrozbou.
    Dílo zasazené do neobyčejné krajiny a inspirované jedním z klasiků je Brownovo dílo Inferno jedním z nejvíce ovlivňujících a provokačních románů, které vás strhnou a nepustí od první do poslední strany.

    OdpovědětVymazat